9 Nisan 2015 Perşembe

Bambaşka Bir Lezzet

Antalya denince ilk akla gelen özel yiyeceklerden olan tahinli kabak tatlısının ünü artık şehir sınırlarını aşmış durumdadır.Kentimize gelen yerli -yabancı ziyaretçilere büyük bir itina ve gururla ikram edilen bu müstesna lezzet artık kentin markalarından biri haline gelmiştir.Lezzetin damak çatlatan sırrı sadece kabağın seçiminde değil aynı zamanda pişirme usulündedir.



Özellikle Akseki bölgesinde yetişen Altın Balkabaklarından özel pişirme usulüyle hazırlanan kabaka tatlısı yılın dört mevsimi Antalya'nın belli başlı tanınmış restoran ,ızgaracılarında,pastanelerinde keyifle tüketilebilir. 

Antalya usulü dediğimiz sunumun diğerlerinden en büyük farkı özel hazırlanmış tahiniyle ve bol cevizle servis edilmesidir. Son derece leziz ve şifalı olan bu özel yiyecek pek çok seçkin restoranın menüsünde yer almaktadır. Ayrıca Antalyalı ev hanımları misafirlerine ailelerine fırsat buldukça kabak tatlısı yapmaktadırlar. 

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder